Події
7 червня 2018
Путін похвалився розробкою нової «суперзброї»
За словами Путіна, новітнє зброю забезпечить паритет Росії з провідними державами.
news-image

Росія до 2022 року планує провести випробування надважкої ракети в безпілотному режимі. Про це заявив президент Росії Володимир Путін у ході прямої лінії, передає агентство "РИА Новости", пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

"У нас є хороші програми, пов'язані з освоєнням далекого космосу. До 2022 року ми повинні провести перше випробування надважкої ракети, це мають бути пуски в безпілотному режимі, а до 2024 року вже пілотовані апарати повинні використовуватися", — сказав Путін.

 

"Загалом у нас великі, амбітні плани з розвитку космічної сфери. Запевняю вас, ми будемо далі йти цим шляхом", - зазначив Путін.

Також за його словами, новітнє зброю забезпечить паритет Росії з провідними державами. Раніше Путін заявив про випробування в Росії нової ракети з ядерним двигуном. 

"В ході польоту енергоустановка вийшла на задану потужність, забезпечила необхідний рівень тяги. Проведений пуск ракети і комплекс наземних випробувань дозволяють перейти до створення принципово нового типу озброєнь: стратегічного комплексу ядерної зброї з ракетою, оснащеною ядерною енергетичною установкою", - сказав глава Росії.

Читайте також:Путін: Ми продовжимо допомагати «ЛНР» і «ДНР»