Київ
5 червня 2018
У КМДА запевнили, що панікувати стосовно руйнування мосту Метро не варто
За планом, виконання капітального ремонту розпочнеться наступного року.
news-image

Паніки щодо мосту Метро не має бути, однак і зволікати з ремонтом не варто. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, передає «Є!»

Зокрема, він зазначив, що стан моста Метро визначено як четвертий, тобто обмежено працездатний. Таке визначення йому надане за результатами обстеження Державного науково-дослідницького інституту будівельних конструкцій у 2015-2016 рр.

Обстеження зокрема встановило, що до моменту аварійності ще 6 років (з часу проведення цього обстеження). Тобто теоретично ми маємо встигнути зробити капітальний ремонт до 2022 року.

Було проведене комплексне обстеження, розроблена проектно-кошторисна документація, яка зараз проходить експертизу. Результати її ми очікуємо в серпні 2018 року.

«Після отримання позитивних результатів експертизи потребуватиметься 6 місяців на розроблення документації. Після цього можна розпочинати капремонт, - коментує Дмитро Давтян. - За планом, виконання капітального ремонту відбудеться наступного року. Термін будівництва - 2 роки», - підсумував Дмитро Давтян.