Суспільство
21 травня 2018
Супрун радить забути про олію та сметану під час опіків
Термічні опіки бувають дуже болючими і часто супроводжуються такими симптомами, як почервоніння або лущення шкіри, виникнення пухирів і набряку, поява блідості або обвуглювання шкіри.
news-image

За словами в.о. міністра охорони здоров'я, «народні» способи при опіках не приносять користі, потрібна адекватна перша допомога, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Людина, яка отримала термічний опік, потребує адекватної першої допомоги, при цьому багато поширених «народних» методів і засобів або не принесуть будь-якого позитивного ефекту, або можуть нашкодити потерпілому, наголошує в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

«Облилися окропом або доторкнулися до гарячої праски? У жодному разі не біжіть на кухню за рослинною олією, листям алое або сметаною. Важливо оперативно відреагувати і надати адекватну першу допомогу собі або своїм близьким», - написала Супрун на своїй сторінці в соцмережі Facebook в неділю.



За її словами, термічні опіки бувають дуже болючими і часто супроводжуються такими симптомами, як почервоніння або лущення шкіри, виникнення пухирів і набряку, поява блідості або обвуглювання шкіри. При цьому рівень інтенсивності болю не завжди пов'язаний з тим, наскільки сильний опік: іноді навіть дуже серйозний опік може бути відносно безболісним.

Разом з тим, Супрун зазначила, що незначні опіки можна лікувати самостійно в домашніх умовах. При цьому головне - уникати попадання бруду на уражену ділянку шкіри і не проривати пухирі, які можуть утворитися в цьому місці.

Читайте також:МОЗ планує відмовитися від дозволів знахарям та цілителям