Події
14 травня 2018
Савченко попросила надати їй державного адвоката
11 травня, адвокати Олег Соловей та Дмитро Бугай розірвали договір про співпрацю з народним депутатом Надією Савченко.
news-image

За словами нардепа, вона не може оплачувати адвокатів. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

На засіданні Шевченківського районного суду Києва народний депутат Надія Савченко, яку підозрюють у підготовці терактів, поросила надати їй державного адвоката. Про це вона повідомила в понеділок, 14 травня.

За словами Савченко, вона не може оплачувати адвокатів. Водночас вона повідомила, що здивована словами правозахисників  про те, що вони не можуть працювати з нею через поведінку її сестри Віри.

"Тому я розриваю співпрацю з усіма адвокатами, і прошу надати мені державного адвоката", – заявила нардеп.

Як повідомлялося 11 травня, адвокати Олег Соловей та Дмитро Бугай розірвали договір про співпрацю з народним депутатом Надією Савченко, причиною відповідного рішення стала, зокрема, некоректна поведінка і позиція сестри Савченко – Віри, яка "вмішується у робочі відносини захисників і підзахисної".

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва в п'ятницю, 23 березня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 59 діб для народного депутата Надії Савченко. 

22 березня Верховна Рада погодилася на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. За відповідні рішення проголосували 291, 277 та 268 нардепів. Працівники Служби безпеки України затримали та доставили її в будівлю відомства в Києві.

Крім того, генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив Савченко підозру. За його словами, вона планувала теракт у залі парламенту. Луценка заявив, що Савченка причетна до вчинення низки кримінальних правопорушень, а саме: дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; готування до злочину; вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; посягання на життя державного чи громадського діяча; терористичний акт; створення терористичної групи чи терористичної організації; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.