Міжнародну місію на Марс планують запустити 25 липня 2020 року
Постачання гальмівного двигуна для місії заплановано на серпень 2018 року.
news-image

Запуск російської посадкової платформи з європейським марсоходом в рамках проекту ExoMars-2020 заплановано на 25 липня 2020 року.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Новое Время.

"Двадцять п'яте липня 2020 року", - йдеться в матеріалах, розміщених на сайті підприємства.

Також наголошується, що постачання гальмівного двигуна для місії запланована на серпень 2018 року.

Російська посадкова платформа, остаточне складання якої ведеться підмосковним НВО імені Лавочкіна, буде обладнана 11 російськими і двома європейськими науковими приладами. Через кілька днів після посадки з неї з'їде європейський марсохід.

ЕкзоМарс (ExoMars) - спільна програма з дослідження Марса Європейського Космічного Агентства (ESA) і Федерального космічного агентства Росії. ExoMars - це астробіологіческіх місія, призначена для пошуку геологічної і біологічної активності на Марсі.

Цікаво, що в кінці 2017 року Рада ЄС частково скасувала заборону на покупку космічного палива у Росії, щоб забезпечити відправку місії на Марс в 2020 році. Зокрема, скасували заборону на закупівлю гідразину для відправки модуля оператора ExoMars. В ЄС відзначили, що операції з купівлі гідразину в Росії дозволені тільки в рамках місії ExoMars 2020.

Раніше НВ повідомляло, що космічне агентство NАSA намір відправити на Марс невеликий вертоліт в рамках місії Mars 2020. За допомогою марсіанського вертольота вчені хочуть випробувати життєздатність і потенціал літальних апаратів в атмосфері Червоної планети.

Читайте також:Apple випустить бюджетний iPhone на дві SIM-карти