Суспільство
12 травня 2018
Поліція в Донецькій області повідомила про підозру колишнього бойовика, який у 2014 році незаконно затримував людей
Із початку 2018 року до відповідальності притягнуто 115 бойовиків.
news-image

У Донецькій області поліція повідомила про підозру колишнього бойовика, який незаконно позбавляв людей волі. Про це повідомила прес-служба Нацполіції України 11 травня, передає «Є!».

Зазначають, що чоловік вступив у незаконні збройні формування у квітні 2014 року.

Найманець, якому на той час було 63 роки, ніс службу в організованому терористами "штабі" біля Дружківської міськради. Чоловік був екіпірований напівавтоматичним карабіном... До завдань учасника НЗФ входило здійснення пропускного режиму, перевірка осіб та їхнього багажу. При виявленні громадян, які викликали підозру терористів, вони незаконно затримувалися, – повідомили у прес-службі.

Чоловік покинув лави терористів за місяць після вступу і переховувався, сподіваючись уникнути відповідальності, повідомили в поліції.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Підозрюваному загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Правоохоронці зазначили, що за тиждень повідомили про підозру 15 бойовиків, а з початку 2018 року до відповідальності притягнуто 115 учасників НЗФ.