Суспільство
11 травня 2018
Медики розповіли, яких продуктів варто уникати людям з хворими нирками
Медики рекомендують уникати продуктів, багатих калієм.
news-image

Людям з хронічними хворобами нирок варто обмежувати споживання калію, так як їх нирки не можуть переробити його належним чином. А це провокує його накопичення в крові. Паралельно багато ниркових препаратів підвищують рівень калію.

Тому медики рекомендують уникати продуктів, багатих калієм, – інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

До них відносяться: горіхи, бобові, квасоля, картопля, банани, більшість молочних продуктів, авокадо, солоні продукти, фастфуд, оброблені м’ясні продукти, цільнозернові продукти, шпинат, диня, томати, овочеві соки. Їх слід замінювати продуктами з відносно низьким вмістом калію – яблуками, ягодами (ожина, чорниця, полуниця, малина), виноградом, ананасом, кавуном, спаржею, броколі, морквою, калі, капустою, огірками. Також добре вживати білий рис, локшину, хліб, цукіні, жовтий сквош.

При надмірно високому рівні калію може спостерігатися аритмія, м’язові спазми, а при його дефіциті – м’язова слабкість. В цілому калій допомагає м’язам скорочуватися, підтримує баланс електролітів, функцію серця, регулює кров’яний тиск. Він сприяє очищенню організму від токсинів, клітинному росту, доставці кисню в мозок і стабілізації обмінних процесів. Читайте більше тут: 

Читайте також: Як туристи шкодять довкіллю планети – порахували вчені