Суспільство
11 квітня 2018
Медичні серіали лікарям: Москаль розкритикував ініціативу МОЗ
Міністерство охорони здоров’я радить медикам дивитися медичні серіали, які можуть бути корисним форматом навчання.
news-image

Міністерство охорони здоров’я радить медикам дивитися медичні серіали, які можуть бути корисним форматом навчання.

Про це губернатор Закарпаття Геннадій Москаль написав на своїй сторінці у Faceboo, інформує «Є!» з посиланням на 24 канал.

Він зазначив, що таку ініціативу МОЗ пояснює тим, що герої медичних серіалів користуються медичною термінологією, а це дозволить швидко орієнтуватися про що йдеться із контексту.

"А що – класна ідея! Складає хтось іспит із ендокринології й переказує 12-й епізод третього сезону "Доктора Хауса". Після закінчення вузу такий медик пропише хворому від тиску третю серію "Швидкої допомоги". Для підняття життєвого тонусу будуть давати флешку з "Медсестрою Джеккі", а особливо важким хворим скинуть посилання на серіал "Реанімація", – іронічно кепкує Москаль.

Главу Закарпатської області дуже обурила така ініціатива. Та користувач соцмереж Ольга Дігдаловіч у коментарях під дописом пояснила, що МОЗ рекомендує дивитись медичні серіали, щоб майбутні лікарі краще вивчили медичні терміни англійською, а не ставити діагнози по фільмах.

 

"Це навіть не дно, а дніще, в яке стукають знизу! Шановні прихильники медреформ ім. Супрун, щоб вас при потребі лікували виключно лікарі навчені в результаті перегляду "Доктора Хауса", "Клініки". Будьте здорові!" – так ініціативу прокоментував політик Ігор Мосійчук.