Події
6 квітня 2018
На Київщині люди змушені перебігати дорогу, щоб не ходити занедбаним переходом
Таким перехід стоїть роками, хоч мав бути відновлений за контрактом іще три роки тому.
news-image

Занедбаний перехід під дорогою державного значення. Люди поскаржилися ТСН, що підземний перехід у селищі Глеваха, на трасі Київ-Одеса, такий занехаяний, що їм доводиться перебігати по проїжджій частині. Нарікають на місцеву владу. Та, своєю чергою, вказує на Укравтодор. Гроші, кажуть, виділяють, а замість ремонту, лише сміття вивезли, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

О сьомій ранку люди долають сто метрів переходу під дорогою Київ-Одеса в районі Глевахи. Тут дуже темно, тому, що лампи майже не світить. А інколи, не світять взагалі. Відключають їх.

Таким перехід стоїть роками, хоч мав бути відновлений за контрактом іще три роки тому.

Голова селищної ради каже, люди його скоро четвертують за цей перехід, адже поблизу нього залізниця та лікарня. За день ним користуються тисячі людей. Половина, бігає через швидкісне шосе, щоб не спускатися вниз. 

«Ми не можемо витрачати бюджетні кошти на об’єкт, який до ради не відноситься. У нас багато проблем є і по зупинкам, зупинки попланували, а добратись до них неможливо», - каже голова.

Усе що може пан Валерій - писати листи в Укравтодор. Цей перехід - частина великої проблеми. Куди входить і дорога, і зупинки і інші переходи. Укравтодор уже давно уклав угоду з фірмою «Альтком» іще 2012 року. Та ніяких робіт на цій ділянці не виконала.

«Вона втратила часть активів в Донецьку, в неї були фінансові проблеми», - звітують в Укравтодорі.

Торік контракт переуклали з турецьким підрядником «ОнУр».

У відомстві повідомили, що в травні, люди зможуть користуватися вже нормальним переходом. І приходити на роботу в чистому взутті.