Суспільство
3 квітня 2018
США розширили список санкцій проти терористів особливої категорії
Усі семеро є уродженцями Пакистану.
news-image
Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США розширив список терористів особливої категорії, додавши до нього сім осіб, проти яких введені відповідні санкції.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в понеділок американським Мінфіном, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

Усі семеро є уродженцями Пакистану, чия діяльність пов'язується з місцевою терористичною організацією Lashkar e-Tayyiba (LeT). Ця організація була сформована в 1980-х роках та несе відповідальність, у тому числі, за міжнародний теракт у листопаді 2008 року в Мумбаї, Індія. Тоді від атаки терористів загинули 166 осіб, включаючи шість громадян США. Впродовж останніх років члени цієї організації вбили десятки військових індійських сил безпеки та цивільних осіб.

Крім того, через те, що організація постійно переховується від переслідування та змінює свої назви, Державний департамент США вніс уточнення до списку санкцій, до яких включив інші назви цієї організації - Milli Muslim League (MML), а також Tehreek-e- Azadi-e Kashmir (TAJK).

Ці зусилля спрямовані на те, щоб "позбавити LeT ресурсів, необхідних для планування та проведення подальших терактів", зауважили в Державному департаменті США.