Суспільство
2 квітня 2018
Амосову звільнено з посади ректора НМУ імені Богомольця
Вона вже ознайомилася з наказом.
news-image

Міністерство охорони здоров'я звільнило з посади ректора НМУ імені Олександра Богомольця Катерину Амосову. Відповідний наказ підписано 30 березня, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

"30 березня, після публічного розгляду звіту ректора Національного медичного університету Катерини Амосової, комісія МОЗ України одноголосним рішенням визнала роботу ректора НМУ 2017 року незадовільною та рекомендувала Міністерству достроково розірвати контракт з Катериною Амосовою у зв’язку із невиконанням умов контракту 2017 року", йдеться у повідомленні.

МОЗ розірвав контракт з Амосовою на підставі листів Державної аудиторської служби, Державної фінансової інспекції, Державної казначейської служби та рекомендації комісії. Вони свідчать про невиконання 12 пунктів вимог ДФІ, що виявлено під час ревізій.

Катерина Амосова буде офіційно звільнена з посади ректора 16 квітня поточного року.

Нагадаємо, 20 лютого одночасно в усіх медичних закладах України було розпочато обов’язкове тестування майбутніх лікарів-стоматологів. Студенти НМУ ім. Богомольця скласти іспит не змогли. Керівництво вишу пояснило, що представники Центра тестування при Міністерстві охорони здоров’я не з’явилися на екзамен.

У відповідь на це студенти та трудовий колектив медуніверситету оголосили безстроковий страйк, а МОЗ закликало не піддаватися на провокації та не зривати навчальний процес.

Після цього відстороненого ректора Амосову суд поновив на посаді, навчання розблокували. А МОЗ подало апеляцію через поновлення на посаді ректора Амосової.

А вже 6 березня МОЗ повторно відсторонило Амосову.

Читайте також: Сестра Савченко звернулася по допомогу до Трампа