Політика
31 березня 2018
Голова військового комітету НАТО: Не можна повернутися до класичної співпраці, поки Росія не буде дотримуватися міжнародного права
Павел: Альянс не може погодитися з тим, що терористичні акти в Солсбері є нормальними.
news-image

НАТО повернеться до класичної співпраці з Росією після того, як Кремль почне дотримуватися міжнародного права, заявив в інтерв'ю Aktualne, опублікованому 30 березня, голова військового комітету Альянсу, генерал Петр Павел, передає «Є!».

За його словами, "Москва продовжує втручатися в наші демократичні політичні процеси і підриває наші демократичні інститути", водночас НАТО стало свідком як кібератак з боку Кремля, так і замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у британському Солсбері.

За його словами, це неприйнятне порушення міжнародних норм і правил.

Він додав, що Альянс не може погодитися з тим, що "терористичні акти і дії" у Солсбері є нормальними. За його словами, НАТО не може допустити, щоб виконавці й організатори замаху підривали цінності сучасного суспільства.

Водночас Павел наголосив, що атака в Солсбері стала "тлом безвідповідальної поведінки Росії" – у 2014 році РФ анексувала український Крим, порушила суверенітет і територіальну цілісність України і продовжила дестабілізувати Донбас.

За його словами, підхід НАТО до Росії ґрунтується на "політиці стримування й оборони", а також на готовності до діалогу. Також Павел зазначив, що відносини між Альянсом і Росією серйозно погіршуються через відсутність довіри. 

Не можна повернутися до класичної співпраці, поки Росія не буде дотримуватися міжнародного права, – додав Павел.