Світ
30 березня 2018
В ООН озвучили невтішний прогноз для всього людства
Щоб не допустити можливих катаклізмів, за словами генсекретаря, необхідно скоротити шкідливі викиди в атмосферу, щонайменше, на 25% в найближчі два роки.
news-image

Останні дослідження у зв'язку з глобальною зміною клімату на планеті викликають сильну тривогу, оскільки віщують різні природні катаклізми.

Про це заявив генсекретар ООН Антоніу Гутерріш, передає «Є!» з посиланням на Апостроф.

"Вчені хвилюються, що ми упустимо момент, не приймемо негайних заходів, і тоді цілі, заявлені в (Паризькій) угоді, виявляться нездійсненними", - уточнив він.

Відзначимо, що лідери світової спільноти прийняли Паризьку хартію по клімату в грудні 2015 року. Тим самим вони взяли на себе зобов'язання утримувати підвищення глобальної температури в межах двох або навіть півтора градусів за Цельсієм.

"Я починаю питати себе, скільки ще має надійти сигналів тривоги, перш ніж ми почнемо діяти", - сказав Гутерріш.

Він також вказав на той факт, що той "кліматичний хаос", який людству довелося випробувати в минулому році, вилився світовій економіці в кругленьку суму, а саме в $ 320 млрд.

Для того, щоб не допустити можливих катаклізмів, за словами генсекретаря, необхідно скоротити шкідливі викиди в атмосферу, щонайменше, на 25% в найближчі два роки.

Читайте також:Донбас потрібно буде відселяти: розповіли про екологічну катастрофу на Донбасі