Суспільство
16 березня 2018
Наразі власники лотерей не платять нічого за ліцензії, – експерт
В Україні черговий скандал.
news-image

В Україні черговий скандал щодо діяльності Державних Лотерей. Через законодавчу невизначеність, оператори ринку і далі працюють за старими правилами та з простроченими ліцензіями.

Про це у прямому ефірі 24 Каналу повідоміла Державний уповноважений Антимонопольного комітету України Агія Загребельська, передає «Є!».

Торік Мінфін нарешті презентував нові умови діяльності, проте Антимонопольний комітет їх розкритикував. Мовляв, запропонований фінансовим відомством проект дозволить окремим гравцям монополізувати ринок та завдати державі збитки. У комітеті наполягають, що змінити потрібно сам закон, адже за напівлегальною діяльністю державних лотерей фактично приховується заборонений в Україні ігровий бізнес.

Наразі оператори державних лотерей не платять нічого за ліцензіювання свого бізнесу. Проте в проекті Міністерства фінансів очікують 2 мільярди гривень надходжень від видачі ліцензій на лотереї двом операторам: близько 200 мільйонів гривень вартує сама ліцензія і близько 800 мільйонів гривень від оплати за кожну лотерею, яка проводиться як миттєва, або через термінал самообслуговування, – зазначила експерт.

Також Загребельська повідомила, що ліцензія не має строку дії. Тобто оператори лотерей її отримують раз і назавжди.