Події
15 березня 2018
У Греції 105 українців засудили за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів, — МЗС
Законодавство Греції передбачає до 25 років позбавлення волі за перевезення нелегальних мігрантів.
news-image

У Греції затримали 148 громадян України, 132 з яких — за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів. За даними МЗС, 105 з них вже отримали вироки. 

Про це повідомив начальник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає «Є!» з посиланням на Громадське.

«За результатами зустрічі в Мін'юсті Греції минулого тижня грецька сторона повідомила, що станом на 5 березня 2018 року в Греції затримані і утримуються 148 громадян України, 105 з них засуджені до різних термінів покарання», — сказав він.

За його словами, щодо 43 затриманих тривають слідчі дії, або ж справа перебуває на етапі досудового розслідування.

«Серед цього масиву затриманих громадян України, які є і членами екіпажів іноземних суден, і тими, хто затриманий за перевезення нелегальних мігрантів, — 132 затримані саме за перевезення нелегальних мігрантів», — сказав Кирилич.

Представник МЗС також зазначив, що 16 українців були звільнені за рішенням суду достроково ще 2017 році, ще трьох звільнили — у 2018 році.

Він додав, що законодавство Греції передбачає до 25 років позбавлення волі за перевезення нелегальних мігрантів.

Раніше у МЗС заявили, що у Греції затримали 120 українцівза підозрою у перевезенні нелегальних мігрантів.

Раніше повідомлялось, що близько 200 українських моряків перебувають у тюрмах Греції за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.

Читайте також:Поліція зі стрільбою затримала водія, який влаштував смертельну ДТП у Дніпрі: відео 18+