Суспільство
14 березня 2018
«Теплі кредити»: уряд обіцяє до 14 тисяч гривень компенсації українським родинам
Усі охочі утеплити своє житло, замінити газовий котел на твердопаливний та створити енергоефективний дім можуть долучатися до Урядової програми.
news-image

Державні банки відновлять видачу коштів для утеплення будинків максимум за півтора тижні, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Кабінет міністрів спрямував 400 мільйонів гривень на урядову програму з енергоефективності, на так звані «теплі кредити».

Одна українська сім’я може отримати до 14 тисяч гривень компенсації, повідомляють у Державному агенстві з енергоефективності та енергозбереження України.  Старт роботи програми в державних банках – Ощадбанку, Укргазбанку, Приватбанку та Укрексімбанку — анонсували за тиждень-півтора. 

Державні кошти виділятимуть на утеплення будинку, заміну старого газового котла на негазовий, встановлення лічильників на воду чи опалення. За повідомленням уряду, допомогою зможуть скористатися понад 180 тисяч українських родин. 

«Тепер всі охочі утеплити своє житло, замінити газовий котел на твердопаливний та створити енергоефективний дім можуть долучатися до Урядової програми. Цією нагодою скористалося вже близько 300 тисяч родин. Безповоротна державна фінансова допомога гарантована. Головне – свідомо підійти до питання енергоощадності та підготовки до зими», — прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Читайте також:Уряд надав відстрочку Ахметову в поверненні мільярдного кредиту