Політика
14 березня 2018
МЗС підготував пропозиції щодо виходу України з органів СНД та денонсації договору про дружбу з РФ
В Україні пропозиції денонсувати цей договір звучали під час підготовки законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Противники такого кроку підкреслювали, що договір надає Україні сильну позицію в міжнародних судах.
news-image

Міністрество закордонних справ підготувало пропозиції для президента щодо виходу України з органів СНД та денонсації Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією. Про це повідомив голова МЗС Павло Клімкін під час засідання комітету ВР із закордонних справ, зазначила нардеп від БПП Світлана Заліщук на сторінці у Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Міністр Павло Клімкін на нашому комітеті у закордонних справ анонсував, що МЗС підготувало пропозиції для президента щодо виходу з органів СНД та денонсації Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією. На питання коли можна очікувати таких рішень міністр відповів, що рішення за главою держави", - написала Заліщук.

Нагадаємо, раніше в РФ запропонували денонсувати Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони один одного. Цю ситуацію прокоментував перший президент України Леонід Кравчук.

У Україні пропозиції денонсувати цей договір звучали під час підготовки законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Противники такого кроку підкреслювали, що договір надає Україні сильну позицію в міжнародних судах.

Читайте також:Україна не прийматиме участь у всіх міжнародних турнірах в Росії