Політика
5 березня 2018
Бурбак пропонує Порошенку нагородити голову «Нафтогазу»
На думку голови фракції "Народний фронт", Коболєва необхідно нагородити за "перемогу у важливій битві справжньої війни".
news-image

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак від імені фракції просить президента Петра Порошенка нагородити керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва за "перемогу у важливій битві справжньої війни". Про це повідомляє 5 березня Твіттер НФ, передає «Є!» із посиланням на УП.

За словами Бурбака підготовка до цієї непростої битви розпочалася ще навесні 2014 року.


 

Як відомо, Державна фіскальна служба оштрафувала голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на загальну суму 8,3 мільярда гривень за порушення митних правил.

За офіційною версією, штраф був виписаний через те, що "Нафтогаз" не надав потрібний пакет документів для розмитнення поставок російського газу у 2015 році, порушивши таким чином митні правила.

Президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку перевірити обґрунтованість нарахування штрафу голові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву.

Як повідомлялось, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту.  "Нафтогаз" домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку "Газпромом" погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами арбітражних проваджень "Газпром" має сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу"

1 березня стало відомо, що "Газпром" вирішив не постачати газ НАК "Нафтогаз України" за контрактом і повернув отриману передоплату.

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв на засіданні Ради безпеки й оборони України того ж дня заявив, що дефіцит газу в Україні – близько 10 млн куб м на добу. Він запропонував обмежити споживання газу на 3-4 березня, коли ще очікується холодна погода.

2 березня глава правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що компанія змушена негайно розпочати процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом України" на постачання і транзит газу.

3 березня президент Петро Порошенко заявив, що критичну ситуацію з газопостачанням, що склалася в останні дні, подолано.