Україна
1 березня 2018
Оплата комунальних послуг: скільки заборгували українці
Українці у січні 2018 року сплатили за житлово-комунальні послуги 9,9 мільярдів гривень.
news-image

Зимові морози збільшили використання українцями газу та опалення. Відтак рахунки за комунальні послуги зросли, а з ними і борги по оплаті.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Як повідомили у Державній службі статистики, на кінець січня 2018 року заборгованість населення зі сплати за постачання природного газу становила 14,7 мільярда гривень. Ще 13 мільярдів гривень – за централізоване опалення та постачання гарячої води.

Також є заборгованості за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 3,1 мільярда гривень, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 1,7 мільярда гривень, за вивезення побутових відходів – 0,4 мільярда гривень, за постачання електричної енергії – 4 мільярда гривень.

У той час як українці у січні 2018 року сплатили за житлово-комунальні послуги 9,9 мільярдів гривень, що є лише 68,4% від нарахованої за цей період суми. Значно краща ситуація з оплатою за постачання електричної енергії – оплачено 3 мільярди гривень – 109,8% від нарахованої за цей період суми. Все через погашення боргу за попередній період.

Читайте також: Синоптики попереджають про сильний сніг, хуртовини й шторм