Політика
28 лютого 2018
Філатов пропонує своїй заступниці звільнитися після мовного скандалу
Чиновниця скаржилася, що через український дубляж фільмів люди нібито припинили ходити у кінотеатри, внаслідок чого ті змушені закриватися. Пізніше вона свій пост видалила.
news-image

Міський голова Дніпра Борис Філатов закликав свою заступницю Світлану Єпіфанцеву звільнитися.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook 28 лютого, пише «Є!» з посиланням на УП.

"Повідомляю, що заступниці міського голови Світлані Володимирівні Єпіфанцевій відсьогодні запропоновано звільнитися за висловлювання щодо статусу державної мови та порушення етики державного службовця", – зазначає Філатов.

Мер пояснює, що "останнім часом пані Єпіфанцева систематично дозволяла собі неоднозначні публічні висловлювання, чим викликала справедливе суспільне обурення".

В іншому пості Філатов пише, що він дуже вдячний Єпіфанцевій за допомогу в створенні коаліції в міській раді, але зазначає, що його терпіння закінчилося.

"Більше двох років я терпів її чвари і нескінченне з'ясування стосунків з іншими працівниками виконкому сьогодні моє терпіння лопнуло", – зазначає він..

Останньою краплею став публічний скандал щодо статусу української мови.

За словами Філатова, державний чиновник "не може дозволяти собі публічні міркування про статус державної мови, які сварять між собою жителів територіальної громади, і порушують тендітну стабільність в країні".

"Тому мої підлеглі (будь-які) не будуть міркувати привселюдно про мовну політику, про те, яке в Києві поганий уряд, а також давати оцінки керівникам держави. Ви принципові? Звільняйтеся. Ідіть в політику. Або в активісти. А чи не плюйте отрутою з теплих кабінетів мерії", – зазначає мер.

Днями Єпіфанцева розмістила в мережі Facebook пост, який викликав хвилю обурення. Зокрема чиновниця скаржилася, що через український дубляж фільмів люди нібито припинили ходити у кінотеатри, внаслідок чого ті змушені закриватися. Пізніше вона свій пост видалила.

 
  

Як відомо, Борис Філатов запропонував стати своїм заступником Світлані Єпіфанцевій, яку вважають "правою рукою" екс-регіонала Олександра Вілкула в 2016 році.

Свій вибір він пояснював наступним чином: 

"Саме тому, що вона основний конкурент і мій послідовний ворог. Впевнений, мені буде легко з нею працювати"

Читайте також:Зібралися, щоб пригадати українську мову: у Криму читали вірші Лесі Українки (відео)

Читайте також:В Україні набув чинності закон про реінтеграцію Донбасу