Суспільство
28 лютого 2018
Українцям нагадали про обов'язок задекларувати всі іноземні доходи
Усі громадяни, які отримали у 2017 році доходи з-за кордону – спадщину, гонорари, авторські виплати, дивіденди або просто зарплатню, мають їх задекларувати.
news-image

Громадяни України, які отримували іноземні доходи, повинні подати декларацію.

Про це заявив директор Департаменту податків і зборів фізичних осіб Державної фіскальної служби Павло Дроняк, передає прес-служба відомства, пише «Є!» з посиланням на Новое Время.

"Усі громадяни, які отримали у 2017 році доходи з-за кордону – спадщину, гонорари, авторські виплати, дивіденди або просто зарплатню, мають їх задекларувати. При цьому декларацію вони повинні подати незалежно від того, чи були з цих сум утримані податки", - заявив чиновник.

За його словами, відомство постійно проводить роз'яснювальну роботу з тими, хто може мати іноземні доходи, зокрема, з відомими артистами, спортсменами, моряками, а також жителями прикордонних районів, які виїжджають працювати в сусідні країни.

При цьому, у разі, якщо людина вже сплатила податок за тими ставками, які діють в іншій країні, вона повинна взяти в податкових органах іноземної держави довідку про сплачені суми, які будуть враховані при перерахунку в Україні.

За даними відомства, у 2017 році українці задекларували іноземні доходи в сумі 4,4 млрд грн, з яких податкові зобов'язання для самостійної сплати податку на доходи фізичних осіб становлять 775,3 млн грн і 64,2 млн грн військового збору.

Читайте також:У Києві вже нарахували 200 мільйонерів