Події
22 лютого 2018
Міськрада Чернівців зобов'язала використовувати українську мову в усіх сферах обслуговування
Депутати ухвалили рішення "Про подолання наслідків радянської окупації в мовній політиці в місті Чернівці".
news-image

Депутати Чернівецької міської ради зробили українську мову обов'язковою в усіх сферах обслуговування, повідомляє сайт міста Чернівців "0372.ua".

За інформацією видання, відповідне рішення "Про подолання наслідків радянської окупації в мовній політиці в місті Чернівці" було ухвалено на позачерговій сесії міськради в четвер.

Документом передбачено, що мовою роботи, діловодства та документації органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, мовою офіційних оголошень і повідомлень є державна мова - українська.

Окрім цього, на території Чернівців усі назви установ, підприємств, організацій, вивіски, плакати, афіші, публікації, повідомлення, рекламні оголошення, будь-які інші форми аудіо- та візуальної рекламної продукції, інформація для споживачів товарів і послуг мають бути державною мовою.

Цим рішенням міської ради також передбачено встановлення в місті правил використання української мови в усіх сферах обслуговування.

"У закладах сфери громадського харчування, торгівлі обов'язкова наявність меню державною мовою. При обслуговуванні відвідувачів персонал зобов'язується пропонувати меню українською мовою і лише на вимогу відвідувача надати меню іншою мовою, повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода".
Читайте також: Резиденція Межигір'я: Генпрокуратуру і НАБУ просять узгодити позицію