Політика
19 лютого 2018
У Порошенка заявили, що не збираються домовлятися з бойовиками щодо миротворців на Донбасі
Заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.
news-image

Заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна не вестиме діалогу з представниками угруповань "ДНР" та "ЛНР" щодо розгортання миротворчої місії ООН на окремих територіях Донбасу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", передає «Є!».

Єлісєєв наголосив, що для України головне – обговорити питання введення миротворців ООН на Донбас зі своїми ключовими партнерами. Він нагадав, що остаточне рішення ухвалює Рада безпеки ООН, постійним членом якої є Росія.

Звичайно, ми не збираємося вести жодного діалогу і узгоджень з бойовиками, тому що всім зрозуміло, що за бойовиками стоїть Росія, і в цьому зв’язку ключовий виклик – отримати згоду на розгортання такої операції від Москви, – заступник голови АП.

Єлісєєв додав, що для введення миротворців також потрібен дозвіл України.

Приймаюча сторона – це Україна, яка вважає ці території окупованими. Тому, якщо буде згода України, я думаю, що нам не потрібна на це згода якихось окремих бандформувань, – додав посадовець.

Що таке миротворча місія? Це дії міжнародної спільноти задля запобігання виникненню міждержавних або внутрішніх конфліктів. Операції зі встановлення миру проводяться за обов'язкової згоди сторін конфлікту. У 2017 році Президент України Петро Порошенко висунув ідею введення миротворців на всю територію Донбасу. У відповідь на це президент Росії Володимир Путін висунув вимогу, що миротворці повинні перебувати на лінії розмежування "і ні на жодних інших територіях".