Суспільство
5 лютого 2018
У Білорусі дозволили показ фільму «Смерть Сталіна»
Кінострічка "Смерть Сталіна"
news-image

У Білорусі покажуть кінострічку "Смерть Сталіна", Міністерство культури країни не знайшло у фільмі порушень законодавства.

Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на слова голови управління кінематографії Мінкульту Олександра Ридвана, передає «Є!».

Під час перегляду спеціалісти внутрішньої експертної комісії Міністерства культури не знайшли у фільмі "Смерть Сталіна" фактів порушення білоруського законодавства. Направляти фільм до Республіканської експертної комісії (із запобігань пропаганди порнографії, насилля та жорстокості) вважаємо недоцільним – повідомив він.

"Смерть Сталіна" у кінотеатрах Білорусі покажуть 8 лютого. Попередню прем’єру кінострічки, призначену на 24 січня, скасували на вимогу Міністерства культури. Тоді білоруські чиновники заявили, що дадуть дозвіл на прокат лише після попереднього перегляду стрічки спеціальною експертною комісією.

Довідка: "Смерть Сталіна" – британсько-французька сатирична комедія шотландського режисера італійського походження Армандо Яннуччі. Сюжет стрічки побудовано навколо боротьби за владу в СРСР, яка розгорнулася після смерті Йосипа Сталіна у 1953 році. Головні ролі тут виконали Стів Бушемі, Джейсон Айзекс, Майкл Пейлін, Руперт Френд, Ольга Куриленко.В Україні фільм вийшов у прокат 25 січня.