Світ
1 лютого 2018
В Японії відкрився сніговий фестиваль «Юкі мацурі»
"Юкі мацурі" проводиться в Саппоро з 1950 року.
news-image

У японському місті Саппоро, столиці Хоккайдо, найпівнічнішій провінції країни, почався 69-й щорічний фестиваль скульптур зі снігу та льоду "Юкі мацурі", передає «Є!» із посиланням на Белта.

Гостям свята пропонуються різноманітні зимові розваги: ​​кидання сніжок, катання на надувному човні, прив'язаному до снігоходів, виготовлення крижаного посуду і навіть гра в зимовий гольф.

Фестивальний майданчик також обладнаний гірками для тюбінгу, найдовша з яких має протяжність 100 м.

Протягом дня на фестивальному майданчику  пройде конкурс крижаних скульптур серед місцевих майстрів.

Основний майданчик "Юкі мацурі" буде відкритий 5 лютого в центрі Саппоро, недалеко від парку Одори. На ньому розмістять понад 110 статуй зі снігу та льоду.

Окрасою фестивалю також стане величезний сніговий храм Якуси-дзі, знаменитий оригінал якого знаходиться в місті Нара. В рамках фестивалю пройде міжнародний конкурс на кращу скульптурну композицію. У ньому візьмуть участь 12 команд з різних країн, серед яких Австралія, Індонезія, Китай, Сінгапур, США, Республіка Корея, Польща, Фінляндія.

Як правило, організаторам фестивалю доводиться звозити в Саппоро сніг з усього острова Хоккайдо, але на цей раз погодні умови виявилися вкрай сприятливими. Протягом січня на півночі Японії регулярно йшли рясні снігопади, в результаті чого виникли замети заввишки до 2 м.

"Юкі мацурі" проводиться в Саппоро з 1950 року. Тоді було виставлено всього шість крижаних скульптур. Фестиваль став швидко розвиватися і незабаром став однією з головних японських традицій. У 1974 році в рамках "Юкі мацурі" став проводитися міжнародний конкурс серед різьбярів по снігу і льоду. Зараз фестиваль вважається невід'ємною частиною культурного життя Хоккайдо і головною подією року, що привертає близько 2,5 млн відвідувачів, в тому числі туристів з різних країн