Суспільство
31 січня 2018
Партія Наш край пропонує встановити жорсткий контроль за цінами на ліки
Бездіяльність уряду призводить до неконтрольованого зростання вартості ліків. Співголова партії наголосив, що для багатьох хворих ліки стають недосяжними через ціни.
news-image

Партія "Наш край" закликає Кабінет Міністрів встановити жорсткий контроль за ціноутворенням на ліки та забезпечити реалізацію державної програми "Доступні ліки", заявив співголова партії Олександр Мазурчак. Про це пише «Є!» з посиланням на Інтерфакс Укураїна.

"Доступні ліки" досі залишаються недоступними. Численні дзвінки зі скаргами на гарячу лінію "Нашого краю" щодо відсутності необхідних ліків у аптеках та відмови у рецептах свідчать, що урядову програму провалено", - цитує О.Мазурчака прес-служба партії в середу.

Він упевнений, що бездіяльність уряду призводить до неконтрольованого зростання вартості ліків. Співголова партії наголосив, що для багатьох хворих ліки стають недосяжними через ціни.

"Уряд має негайно встановити жорсткий контроль за ціноутворенням на ліки та забезпечити реалізацію державної програми "Доступні ліки", - резюмував О.Мазурчак.

У партії поінформували, що урядова програма "Доступні ліки" діє з 1 квітня 2017 року. Програма передбачала відшкодування повної або часткової вартості препаратів від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2-го типу та бронхіальної астми. У 2017 році на програму було виділено з державного бюджету 700 млн грн, виконано програму на рівні 70%.

До програми на 2018 рік додано 42 лікарські засоби, перелік становить 199 одиниць. Перелік захворювань розширено трьома новими нозологіями: для лікування виразки та хронічних гастроентерологічних патологій, депресивних станів і анемії вагітних у першому триместрі. В бюджеті на 2018 рік на реалізацію заплановано 1 млрд грн без урахування зростання цін на ліки.

Читайте також:Перший тендер 4G: головний переможець – Ахметов