Суспільство
31 січня 2018
Як захиститись від небезпечних бронхіту і пневмонії під час застуди
При неправильному лікуванні звичайної застуди, нежиті, фарингіту, ларингіту та бронхіту може виникнути запалення легенів.
news-image

оли організм ослаблений, або, як це часто буває, якщо ви переносите застуду “на ногах”, то вона починає “опускатися” вниз. З носоглотки, гортані і трахеї хвороба переходить до бронхів (тоді розвивається бронхіт), а далі – вражає легеневу тканину (виникає запалення легенів, або пневмонія).

Про це розповідає «Є!» з посиланням на Народна Правда.

При попаданні хвороботворних мікробів в бронхи – в них виникає запальний процес. Це призводить до утворення великої кількості слизу. І хоча основна функція слизу – усунути віруси або бактерії з поверхні бронхів, його велика кількість заважає нам дихати і ми починаємо кашляти.

При “неправильному” лікуванні звичайної застуди, нежиті, фарингіту, ларингіту та бронхіту може виникнути запалення легенів.

Щоб цього уникнути, потрібно:

– забезпечити чисте прохолодне повітря (18-20°С) в приміщенні;

– 1-2 рази на день робити в приміщенні вологе прибирання;

– не включати в кімнаті обігрівачі, які пересушують повітря;

– багато пити (вода, чай, морс).

Головні відмінності між бронхітом і пневмонією:

– бронхіт здебільшого має вірусну природу, запалення легенів – бактеріальну;

– при бронхіті у пацієнта невелика лихоманка, при пневмонії – сильна, з ознобом;

– при бронхіті хрипи зі свистом, при пневмонії – вологі і сухі.

Нагадаємо, щоб запобігти захворюванням на грип та ГРВІ, необхідно щодня збагачувати свій раціон профілактичними продуктами. Такими є корінь імбиру, айва, редька, хурма, фейхоа, сочевиця, гранат, капуста, груша і навіть каштани.

Фахівці з Університету Джорджії підтвердили, що молочнокислі бактерії, що містяться в ферментованих (квашених) овочах і молочних продуктах, виявляють лікувальний і профілактичний ефект відносно бактеріальних інфекційних захворювань, а також сезонних вірусів.

Нагадаємо, що лікарі-терапевти радять споживати продукти, які містять клітковину, білки тваринного та рослинного походження. Корисними для покращення імунітету будуть молочнокислі продукти та настої лікарських трав. 

Читайте також:Бути фізично активним – це найкраще, що ви можете зробити для себе