Суспільство
19 січня 2018
Депутати від «Опоблоку» вирішили скасувати закон про реінтеграцію Донбасу
Бойко та Вілкул виступили проти законопроекту про реінтеграцію Донбасу.
news-image

Депутати від "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, Олександр Вілкул та Михайло Папієв вирішили скасувати так званий закон про реінтеграцію Донбасу, який нардепи Верховної Ради прийняли напередодні.

Нагадаємо, Верховна Рада 18 січня прийняла у другому читанні законопроект про реінтеграцію Донбасу, який вперше визнає Росію агресором. За відповідне рішення проголосували 280 народних депутатів, проти – 36, утримались – 2.

Пише про це  24 Канал, передає «Є!».

Після цього на сайті парламенту був опублікований Проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 18 січня 2018 року про прийняття в цілому проекту Закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Його автори – співголови фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко та Олександр Вілкул, а також член фракції Михайло Папієв.

Варто зазначити, що згідно з регламентом, до моменту розгляду такого проекту постанови закон не може бути підписано головою парламенту і передано на підпис Президенту.

Тож вже на наступній сесії Верховної Ради (розпочнеться 6 лютого), депутатам доведеться розглядати цей проект постанови.