Політика
14 січня 2018
В Адміністрації Президента України назвали фейком опубліковані грузинським телеканалом нібито листи Порошенка у ФСБ
Прес-служба адміністрації Порошенка звертається до ЗМІ з проханням не поширювати фейкової інформації.
news-image

Оприлюднені документи нібито від імені президента України Петра Порошенка є "низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії "Руставі-2" спецслужбою Росії". Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента, передає «Є!».

Найкрасномовніше про провал ФСБ свідчить факт, який легко перевірити. Олексій Порошенко одружився у Києві у вересні 2013 року, тому у старшого сина Петра Порошенка у 2007 році не було дружини. Прес-служба Адміністрації Президента звертається до ЗМІ з проханням не поширювати фейкової інформації, що носить явно замовний з боку країни-агресора характер. А з боку медіа, які поширили неперевірену інформацію, зокрема "Українська правда" і Newsone, розраховуємо на публічне вибачення, – ідеться в повідомленні.

Грузинський телеканал "Руставі-2" опублікував 13 січня нібито копії звернень у Федеральну службу безпеки РФ, у яких тодішній народний депутат Порошенко обіцяє не займатися антиросійською діяльністю. Телеканал зазначав, що "документи", датовані 3 лютого 2007 року, нібито надало конфіденційне джерело.

3 лютого 2007 року Порошенка не пустили на територію Росії. Пізніше стало відомо, що йому заборонили в'їзд у країну. "Регулярно відвідую Санкт-Петербург, де проживають батьки дружини мого старшого сина Олексія", – ідеться в опублікованому "Руставі-2" тексті нібито листа Порошенка у ФСБ.

В одній із заяв нібито чинного президента України зазначалося, що він "у період перебування на території Російської Федерації" зобов'язується "неухильно дотримуватися російського законодавства, не брати участі в діяльності, спрямованій проти інтересів РФ".

Інше нібито звернення Порошенка адресоване директору ФСБ РФ. 

Заявляю, що рішення про недопущення мене на територію РФ є необ'єктивним, оскільки до антиросійської кампанії президента Ющенка я не маю жодного стосунку. Я є одним із засновників Партії регіонів, – ідеться в тексті.

Грузинський телеканал також зазначає, що нібито 2007 року Порошенко написав, ніби "в інтересах Росії займається залученням великих інвестицій на заводи Roshen (Липецька область) і "Богдан" (Нижегородська область), створює й надає робочі місця росіянам, своєчасно і в повному обсязі сплачує податки".

Липецьку фабрику Roshen зараз законсервовано. Свою частку в корпорації "Богдан" Порошенко передав своєму партнеру Олегу Свинарчуку 2009 року, повідомляв Forbes.