Суспільство
17 грудня 2017
Саакашвілі про штурм Жовтневого палацу: Це була чиста провокація з метою дискредитувати наш мирний протест
Саакашвілі заявив, що "категорично засуджує будь-які спроби захоплення будь-яких будівель".
news-image

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі в коментарі телеканалу NewsOne назвав штурм Жовтневого палацу в Києві провокацією, передає «Є!».

До мене підійшов Єгор Соболєв і сказав, що є домовленість, що в Жовтневому палаці є кімнати, і що по дорозі ми можемо зайти, зафіксувати, що ми є, і потім піти на Верховну Раду, як і планували. Мені здається, що Єгора теж тут підставили, бо я передав народу, ми туди пішли, а там, замість адміністрації, замість звичайної цивільної будівлі, нас зустріла величезна кількість Нацгвардії, причому вона з усіх боків зайшла на людей, – заявив політик.

Він сказав, що петарду під час акції кинув провокатор, якого активісти відразу відвели вбік.

Саакашвілі додав, що як тільки він та його прихильники зрозуміли, що ніхто з представників адміністрації їх не чекає, а в будинку проходить концерт, закликав людей не штурмувати Жовтневого палацу.

І взагалі зараз йдеться про те, що Саакашвілі повів людей на штурм Жовтневого палацу. Та яка нісенітниця! Навіщо нам Жовтневий палац? Що ми там могли б робити, якби навіть ми його захопили? Що нам робити з палацом? Що там? Штаб революції влаштуємо? На зиму облаштуємось? Яка взагалі нісенітниця! Кому це спало на думку? – заявив він.

Саакашвілі попросив вибачення в тих, хто був у Жовтневому палаці на концерті: "Це була чиста провокація з єдиною метою – дискредитувати наш мирний протест. Тому, по-перше, я просто хочу попросити вибачення в тих людей, які були всередині, якщо їм довелося понервувати, тому що там підривали вибухові пакети, петарди. Я відвів людей максимально швидко, щоб у цьому не брати участі, але я хочу просто сказати, що я повністю на боці цих людей".

Політик додав, що "категорично засуджує будь-які спроби захоплення будь-яких будівель".