Події
15 грудня 2017
У 2018 в Україні створять Міністерство у справах ветеранів
Метою створення такого Міністерства є об'єднання всіх функцій з адміністрування соціального захисту всіх учасників бойових дій в одній структурі.
news-image

Служба у справах ветеранів війни й учасників антитерористичної операції прогнозує початок створення Міністерства у справах ветеранів в 2018 році й початок його роботи з 2019 року. Про це Українським Новинам повідомив заступник голови Держслужби ветеранів В'ячеслав Марченко, передає «Є!»

"Я думаю, що процес буде ініційовано уже наступного року. Тому що всі згодні, що треба: ветерани згодні, Міністерство профільне згодне, здається, "нагорі" теж є розуміння. Є деякі кадрові питання, фінансові питання, тому очікуємо, що до кінця наступного року вже буде запущено процес створення Міністерства. Від початку 2019 року - запуск", - сказав він.

Зі слів Марченка, кілька разів проходили обговорення на рівні Міністерства оборони, Міністерства соціальної політики, у профільних комітетах Верховної Ради, і всі погодилися про необхідність створення такого відомства.

Він підкреслив, що метою створення такого Міністерства є об'єднання всіх функцій з адміністрування соціального захисту всіх учасників бойових дій в одній структурі.

"За основу буде взято американську модель роботи такого Міністерства, коли працює принцип "ветеран для ветеранів"... Тобто перевагу при оформленні на роботу (у це Міністерство) мають надавати саме учасникам бойових дій", - додав Марченко.

Він зазначив, що раніше обговорювалася можливість створення такого відомства вже у 2018 році, але в державному бюджеті не було передбачено відповідних коштів. Марченко додав, що судячи із грошей, виділюваних на Держслужбу ветеранів, на фінансування Міністерства необхідно буде в три рази більше

Читайте також: Україна подвоїла імпорт вугілля: більше половини купила у Росії