Інтернет
13 грудня 2017
У Facebook вирішили платити податки у тих країнах, де вони продають свої продукти
При цьому в 2014 році Facebook заплатив у британську казну всього 4300 фунтів стерлінгів.
news-image

Компанія Facebook, що володіє найбільшою в світі однойменною соціальною мережеювирішила платити податки в тих країнах, у яких вона продає свої продукти. Про це заявив голова фінансової служби компанії Дейв Уенер, передає РБК, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Згідно із заявою Уенера, відтепер податки з доходів на продукти і послуги Facebook, зокрема, рекламні повідомлення, будуть сплачуватися в тих країнах, де є офіси компанії, а не через міжнародний офіс, що базується в столиці Ірландії Дубліні.

"Ми плануємо завершити пов'язані з цим заходи протягом 2018 року, із завданням перевести податкові операції в локальні офіси до першої половини 2019 року", - сказав він.

У той же час Уенер запевнив, що штаб-квартира компанії залишиться в Менло-Парк, Каліфорнія, де розміщений головний сервер. Офіс в Дубліні продовжить виконувати функції центру міжнародного підрозділу. 

"Ми віримо, що нова структура продажів зробить нас більш прозорими для держав і політичних діячів по всьому світу, які закликають до більшої відкритості доходів, пов'язаних із продажами в їх країнах", - підкреслив Уенер.

У березні 2016 року владі Великої Британії вдалося змусити компанію платити багатомільйонні податки з продажів у країні. При цьому в 2014 році Facebook заплатив у британську казну всього 4300 фунтів стерлінгів. Услід за британцями в липні того ж року Міністерство юстиції США пред'явило щодо Facebook позов в ухиленні від сплати податків за допомогою маніпуляцій з заниженням вартості активів через міжміське підрозділ в Дубліні.