Події
9 грудня 2017
Група жінок 10 годин штовхала автобус, який заглох: ніхто не зупинився
Правоохоронці зупинилися, дізналися, що сталося, і почали рятувати жінок, які потрапили в біду.
news-image

В Казахстані біля селища Акшатау Карагандинської області заглох автобус, який віз групу жінок з Китаю. Дизельне паливо замерзло і водій просто не міг завести автобус.

Іформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Через особливості клімату зими в Казахстані суворі: з листопада по березень температура в цих краях легко може впасти нижче мінус тридцяти градусів за Цельсієм. Неякісне дизельне паливо в таких умовах перетворюється на кисіль, і ніякі присадки не здатні повернути йому необхідні властивості.

Як повідомляє видання Tengrinews.kz, саме замерзла солярка стала причиною зупинки автобуса на трасі Алмати – Єкатеринбург. В автобусі з шоп-туру Китаєм поверталися 28 жінок. Після того, як водій оголосив їм про те, що автобус не може продовжувати рух, жінки спробували просити допомоги у автомобілів, що проїжджали повз, та ніхто не зупинився! Тоді група жінок разом з водієм вирішила штовхати автобус.

Вони провели за цим заняттям більше 10 годин, поки повз, не проїхала поліцейський автомобіль. Правоохоронці зупинилися, дізналися, що сталося, і почали рятувати жінок, які потрапили в біду. Примусово зупиняючи попутні автомобілі, вони саджали в них постраждалих і направляли до найближчого населеного пункту.

Читайте також: В Україні будуть створені притулки для жертв домашнього насильства - Павло Петренко