Політика
5 грудня 2017
«Луценко все пояснив»: нардеп Гончаренко розповів, чому затримали Саакашвілі
Генеральний прокурор вранці відвідав фракцію БПП.
news-image

СБУ та ГПУ мають дані про те, що акції протесту, які були організовані останнім часом, фінансувалися олігархом Курченком. Про це заявив журналістам у кулуарах парламенту нардеп від БПП Олексій Гончаренко, відповідаючи на питання журналістів про причини затримання екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, передає кореспондент «Є!»

"Генеральний прокурор Юрій Луценко приходив вранці до нашої фракції та повідомив, що Генеральна прокуратура та Служба безпеки мають дані про те, що останні протестні акції, починаючи з Октоберфесту, який потім перетворився на Листопадфест та Груденьфест, а також всі останні марші фінансуються коштом побіжного олігарха Сергія Курченка, який зараз проживає у Москві десь поблизу Януковича", - розповів нардеп.


На зауваження журналістів з приводу того, що у Верховній Раді є ціла фракція, яка фінансується Курченком, але їх не арештовують, Олексій Гончаренко зауважив:

"Є різниця. Та фракція обрана громадянами України, подобається це нам, чи ні. А Сергій Курченко - це людина, яка є в розшуку, яка втекла з України, яка повністю знаходиться під контролем ФСБ. І якщо він передає гроші, це означає, що ці гроші передає Російська Федерація. Це підривна діяльність. Це фінансування чорним кешем протестних акцій з метою повалення державного ладу в Україні".


На інше зауваження журналістів про те, що один із народних обранців проводить проплачені акції біля Нацбанку України, і на це ніхто не звертає уваги, нардеп відповів так:

"Справа є у тому, яка є мета акції. Якщо нардеп Рабінович оголошує метою захист вкладників банків - це одна історія, а якщо мета - дестабілізація та повалення державного ладу - історія інша, що саме й інкримінують Саакашвілі", - пояснив Олексій Гончаренко.


Нардеп зауважив, що наразі невідома подальша доля Міхеіла Саакашвілі.

"Суд обере запобіжний захід", - сказав пан Гончаренко.

Нагадаємо, сьогодні, 5 грудня співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Як повідомили у прес-службі СБУ, це зроблено "у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності – ред.) Кримінального кодексу України". 

Читайте також: «Доля Саакашвілі буде вирішуватися не в Україні» - Олександр Вілкул