Суспільство
24 листопада 2017
В Україні затримали представника Кадирова і передали Росії – ЗМІ
У 2010 році Цицулаєва було призначено представником Кадирова в Україні.
news-image

Спецназ Служби безпеки України на початку жовтня затримав у київському ресторані "Казбек" повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Цицулаєва і відвіз його до кордону з Росією, де його заарештували російські силовики. Про це 23 листопада "Українська правда" повідомила з посиланням на неназвані джерела, передає «Є!».

"Росбалт" пише, що Цицулаєва затримали у Брянській області на кордоні з Україною. За даними джерел видання в правоохоронних органах, він комусь "перейшов дорогу" в Україні і його вирішили видати Росії, щоб "прибрати з дороги".

Стверджують, що зараз Цицулаєв перебуває у московському СІЗО "Матроська тиша", йому висунули обвинувачення у шахрайстві і застосуванні сили до представників влади. Також його можуть обвинуватити у викраденні і здирництві.

Офіційні джерела не повідомляють про арешт Цицулаєва. Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська сказала УП, що не знає про цю справу, і пообіцяла пізніше прокоментувати інформацію, яка надійшла.

За даними "Новой газеты", Цицулаєва у листопаді 2014 року намагалися затримати у московському готелі "Золоте кільце", але йому вдалося втекти завдяки особистій охороні, яка побила оперативників.

У 2010 році Цицулаєва було призначено представником глави Чечні Рамзана Кадирова в Україні.