Події
23 листопада 2017
«Ми не збираємося з цим миритися»: Порошенко про смерть кримськотатарської активістки
Глава держави переконаний, що єдиним способом захистити і звільнити кримськотатарських патріотів від знущань окупантів буде повернення Криму до складу України.
news-image

Президент України Петро Порошенко шокований смертю 82-річної кримськотатарської активістки Ваджіє Кашка. Глава держави вважає, що дії російських силовиків, які причинили трагедію, свідчать про те, що окупаційна влада перетнула крайню межу людяності.

Порошенко наголосив, що Росія має понести відповідальність за всі злочини, скоєні нею проти кримськотатарського народу та взагалі на півострові. 

"Ми не збираємося з цим миритися. Росія має нести відповідальність за ці жахливі кроки", - наголосив він.

Український лідер додав, що розповів президенту Європейської Ради Дональду Туску про останні події у Криму – обшуки та затримання активістів і смерть ветерана кримськотатарського національного руху. 

"Я поінформував про жахливі події, які сьогодні відбулися в Криму, коли під час обшуків, тиску і затримання кримськотатарських активістів активістка, яка має дуже важливу історію захисту інтересів кримськотатарського народу, під час затримання померла", - сказав він.

Глава держави переконаний, що єдиним способом захистити і звільнити кримськотатарських патріотів від знущань окупантів буде повернення Криму до складу України. 

"Хочу наголосити, що єдиною формою захисту кримськотатарського народу є звільнення Криму від окупації", - резюмував Порошенко.
Читайте також: Король Бельгії розповів Порошенку, як він спав на підлозі в київській квартирі
Читайте також: Активістку Femen, яка спалила трамвай у Вінниці, відправили під домашній арешт