Події
23 листопада 2017
Суд зобов'язав ГПУ розслідувати викрадення громадян Грузії в Києві
За словами нардепа Юрія Дерев’янка, громадян Грузії видворили з України без будь-якого рішення суду, "без постанови про адміністративний арешт, без будь-яких юридичних документів".
news-image

Суддя Печерського районного суду Києва Олеся Батрин задовольнила клопотання позафракційного народного депутата, одного з лідерів партії "Рух нових сил" Юрія Дерев'янка та зобов'язала Генеральну прокуратуру України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про викрадення в Києві 21 жовтня трьох громадян Грузії, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Зобов'язати уповноважених осіб Генеральної прокуратури України внести відомості до ЄРДР за повідомленням народного депутата України Ю.Дерев’янка від 23 жовтня 2017 року про вчинення кримінального правопорушення і розпочати досудове розслідування", - йдеться в постанові суду, винесеній 22 листопада, скан-копію якої парламентарій розмістив на своєму персональному сайті.

Ю.Дерев’янко заявляє, що йдеться про викрадення 21 жовтня громадян Грузії Давида Макіашвілі, Міхеіла Абдзіанідзе і Георгія Рубішвілі, яких "доставили літаком Національної гвардії до Тбілісі". При цьому він зазначив, що М.Абдзіанідзе проживає в Україні понад 11 років, і його викрали, коли він ішов до аптекуи купити ліки своїй чотиримісячній доньці.

За словами депутата, громадян Грузії видворили з України без будь-якого рішення суду, "без постанови про адміністративний арешт, без будь-яких юридичних документів".

"Цих людей грубо викрали, наділи їм на голови мішки, скотчем зв'язали руки та ноги, також наділи наручники. Їх доставили до аеропорту "Жуляни", прив'язали до крісел літака Національної гвардії і таким чином їх викинули з України в Грузію", - стверджує Ю.Дерев’янко.

23 жовтня Ю.Дерев’янко звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з повідомленням про скоєння кримінального правопорушення під час незаконного викрадення Г.Рубішвілі, М.Абдзіанідзе і Д.Макіашвілі.

Читайте також: Президент Чехії обурився і розкритикував російську статтю про «Празьку весну»