Світ
20 листопада 2017
Україна домагатиметься від США визнання Голодомору геноцидом, - Чалий
Традиційно наприкінці листопада тисячі небайдужих збираються в Нью-Йорку в Соборі Святого Патріка, щоб вшанувати пам'ять безневинно загиблих під час штучно створеного режимом Сталіна в 1932-33 рр. Голодомору.
news-image

Посол України в США Валерій Чалий впевнений, що прийшов час для того, щоб США офіційно визнали Голодомор проти українського народу в 1932-33 роках геноцидом. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Традиційно наприкінці листопада тисячі небайдужих збираються в Нью-Йорку в Соборі Святого Патріка, щоб вшанувати пам'ять безневинно загиблих під час штучно створеного режимом Сталіна в 1932-33 рр. Голодомору. Тепер ми знаємо, що саме українці піднялися проти цього злочину на захист своїх родин і були цілеспрямовано знищені", - написав посол.

При цьому Валерій Чалий зазначає, що в поточному році вже була спроба добитися визнання Голодомору геноцидом, але вона не увінчалася успіхом. Тим не менш, у наступному році українці зроблять нову спробу встановити справедливість.

"Ми знову підемо в Конгрес США, щоб добитися правди та справедливості і прийняти в наступному році відповідну резолюцію", - пише посол.

Раніше повідомлялося про те, що в Сенаті Вашингтона прийняли резолюцію про Голодомор в Україні.

Читайте також:У центрі Парижа вшанували пам’ять жертв Голодомору

Читайте також:Рада прирівняла постраждалих на Майдані до учасників бойових дій