Політика
31 жовтня 2017
Каха Каладзе збирається видати мемуари про своє життя та кар'єру
На виборах мера Тбілісі Каладзе набрав 51,09% голосів.
news-image

Обраний мер Тбілісі Каха Каладзе заявив, що збирається видати мемуари про своє життя і кар'єру, передає «Є!» із посиланням на видання Тбилиская неделя.

За підсумками підрахунку голосів з усіх 737 виборчих дільниць в Тбілісі, Каладзе набрав 51,09%. За нього проголосували понад 204 тисячі осіб. Остаточні підсумки голосування стануть відомі до 1 листопада.

«Вже пройдене мною життя дійсно було цікавим. Я народився в районі Самтредія (Імереті). Коли я почав грати у футбол, мені сказали, що футболіст з мене не вийде, і буде краще, якщо я піду іншим шляхом. Це було для мене дуже болісно і гнітюче. Але виходячи з мого характеру, я продовжив працювати і зміг досягти успіху», - сказав Каладзе в ефірі телеканалу «PalitraNews».

Мер Тбілісі зазначив, що знадобиться багато часу для того, щоб розповісти, які бар'єри йому довелося подолати.

«Через кілька років я хочу видати книгу про моє життя, про мою кар'єру, що було, як було і через що мені довелося пройти. Хочу поділитися цим із суспільством. Багато молодих дивляться на мене, я хочу звернутися до них і сказати, що в житті важливо працювати. Бувають моменти, коли важко щось подолати, бувають випадки, коли ти здаєшся. Не здавайся, зроби все, щоб подолати ці труднощі. Коли долаєш одну перешкоду, стаєш сильнішим, і долати інші перешкоди вже стає легше», - сказав Каладзе.

Каладзе є одним з найбагатших людей Грузії. Згідно з декларацією, на його рахунку понад 9,6 мільйона доларів.

Каладзе народився 27 лютого 1978 року в місті Самтредія. З дитинства він захоплювався футболом. В 11 років почав грати в молодіжній команді «Локомотива» в рідному місті.

У 16 років Каладзе перейшов у  «Динамо» Тбілісі. У 1993-1998 роках його команда п'ять разів виграла чемпіонат Грузії.
На початку 1998 року Каладзе перебрався до Києва, в "Динамо". За трансфер гравця було віддано 280 тисяч доларів. За 2 з половиною роки в «Динамо» Каладзе зіграв у 63 матчах, перш ніж переїхав до італійського «Мілана».
У 2001 році він стає футболістом італійського клубу «Мілан», перетворившись на самого дорогого грузинського футболіста, бо «Мілан» заплатив за його трансфер «Динамо Київ» 16 мільйонів євро. Граючи у складі «Мілана», Каладзе став першим грузинським футболістом, який двічі виграв Лігу чемпіонів. Під час гри в клубі «Мілан» кандидат в мери Тбілісі був обличчям Armani і «Феррарі».

Паралельно футбольній кар'єрі Каладзе зайнявся бізнесом. У 2007 році він заснував інвестиційну групу «Кала капітал».

У 2010 році Каладзе перейшов з «Мілана» в інший італійський футбольний клуб «Дженоа», де грав аж до завершення кар'єри в 2012 році.

У 2011 році Каладзе зайнявся політикою. Він став членом партії «Грузинська мрія - демократична Грузія», заснованої грузинським мільярдером Іванішвілі. У 2012 році Каладзе виграв вибори в одномандатному окрузі Самтредія, ставши депутатом парламенту Грузії. У той же рік він посів пост міністра енергетики країни.

Каладзе одружений на колишній моделі, дизайнерці Ануці Арешидзе, у пари троє синів.