Події
31 жовтня 2017
Аксьонов готовий дати свідчення у справі про держзраду Україні
Кажучи про бажання посвідчити в цій справі, хоче продемонструвати Україні, що кримчан не можна судити за їхній вибір на користь Росії.
news-image

Самопроголошений прем'єр-міністр анексованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що готовий в режимі відеоконференції дати свідчення у справі про державну зраду Україні.

Про це він заявив під час зустрічі із журналістами, передає «Є!» з посиланням на 24 канал.

За необхідності можна надати пояснення в режимі відеоконференції, умовно кажучи, з майданчика Генпрокуратури Російської Федерації, перебуваючи конкретно на території РФ, – сказав Аксьонов.

Він додав, що кажучи про бажання посвідчити в цій справі, хоче продемонструвати Україні, що кримчан не можна судити за їхній вибір на користь Росії. Також глава уряду анексовано Криму назвав звинувачення, висунуті стосовно нього, маячнею, яку смішно читати.

Крім Аксьонова у державній зраді звинувачують підконтрольного Кремлю спікера кримського парламенту Володимира Константинова, а також екс-прокурора Криму, депутата Держдуми РФ Наталію Поклонську. Раніше адвокат Максим Могильницький заявляв, що всі троє фігурантів справи готові брати участь у кримінальному процесі і давати свідчення в суді у режимі відеоконференції, оскільки українська влада не може забезпечити належні умови їх перебування в країні.

Служба безпеки України інкримінує кримським політикам частину 1 статті 27 і частина 1 статті 109 КК України – дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Читайте також:Клімкін вимагає біометричних віз з Росією