Політика
21 жовтня 2017
Україна попросила ООН відреагувати на російську пропаганду
Російська влада суттєво посилила контроль над державними медіа, перетворивши їх на потужні інструменти пропаганди.
news-image

Україна закликала ООН оперативно реагувати на російську пропаганду.

З такою заявою на засіданні Четвертого комітету Генасамблеї ООН виступив секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За його словами, фальсифікація фактів Кремлем розпалила ненависть росіян до України й продовжує поглиблювати конфлікт.

Ми глибоко стурбовані масштабною кампанією пропаганди та підбурюванням ненависті до України й українців, що здійснюється російськими державними ЗМІ та громадськими діячами. Це відіграло важливу роль у розпалюванні агресії Росії проти України та конфлікту на Донбасі, – зазначив Олег Ніколенко.

Представник України також підкреслив, що російська влада суттєво посилила контроль над державними медіа, перетворивши їх на потужні інструменти пропаганди, які продукують фальшиві новини. Він закликав міжнародне співтовариство подвоїти зусилля у протидії цій загрозі.

"Така гібридна війна проти України із залученням підконтрольних державі російських ЗМІ є прямою загрозою для цінностей ООН. Комітет та інші органи ООН повинні оперативно реагувати на подібні спроби фальсифікації новин та використання їх в ролі інструменту поглиблення регіональних конфліктів", – наголосив Олег Ніколенко.
Читайте також: Собчак братиме участь у президентських виборах у Росії