Авторизація

Світ
26 вересня 2017
У Марселі відкрили представництво ДНР попри критику МЗС Франції (фото, відео)
Так зване представництво ДНР очолив ультраправий політик Юбер Файяр з департаменту Буш-дю-Рон.
news-image
Так зване "представництво ДНР" очолив французький ультраправий політик Юбер Файяр, який раніше з делегацією незаконно відвідував Донецьк.
 
Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

У французькому місті Марсель 25 вересня попри критику МЗС Франції відбулося відкриття так званого "представництва "ДНР". Про це повідомляється на сторінці "представництва" на сторінці у Facebook.

Так зване "представництво ДНР" очолив ультраправий політик Юбер Файяр з департаменту Буш-дю-Рон.

Зазначається, що влітку у складі групи французьких політиків він побував на окупованій українській території, зокрема, в Донецьку, потрапивши туди транзитом через Москву, що є порушенням законодавства України.

Французькі політики тоді побували в Москві у Держдумі РФ, де зустрічалися із колишнім "прокурором" Криму Наталією Поклонською.

На церемонії були присутні президент об'єднання "Моя країна Франція" Жак Клостерманн, французький політолог з центру "Стратполь" Ксавьє Моро. Раніше вони також їздили на окуповані території Донбасу.

Також Файяр на своїй сторінці у Facebook написав, що ніхто не прийшов протестувати проти відкриття "представництва" в Марселі, хоча були такі заклики.

"Заклик протестувати проти відкриття ДНР в Марселі: 0 демонстрантів!" - йдеться у повідомленні..

Слід додати, що так званий "Представницький центр у Франції Донецької Народної Республіки" зареєстрований в статусі громадського об’єднання згідно із законом 1901 року, що не вимагає попереднього дозволу.

Нагадаємо, що Міністерство Європи та закордонних справ Франції звернулось до прокурора країни через відкриття так званого "представництва "ДНР" у Марселі. У міністерстві наголосили, що французька влада офіційно не визнає об’єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може набути пов’язаних із ним привілеїв та імунітетів.