Події
15 вересня 2017
Тітушню, яку Гута використовує для віджиму землі і техніки, накрила вінницька поліція
Доки Гута роздаватиме бандитам в руки зброю для віджиму майна вже не своєї «Мрії», ніхто точно сказати не може.
news-image

Вже другий рік на Тернопільщині можна спостерігати, як все частіше спірні питання «вирішують» в стилі буремних 90-их за допомогою загонів молодиків спортивної зовнішності. Саме таку тактику обрав для віджимання землі і техніки та для залякування селян горезвісний аграрій з Гусятинщини Іван Гута.

Інформує «Є!», з посиланням на antikor.com.ua.

Колишній власник агрохолдингу «Мрія» не може змиритись з тим, що інвестори агрокомпанії викрили його шахрайські схеми незаконного збагачення, забрали фірму за нечувані борги (1,3 млрд доларів) та змінили керівництво компанії. Відтоді Гута – в епіцентрі скандалів: його син Микола Гута оголошений в міжнародний розшук Інтерпол, а найняті ним озброєні тітушки скоюють набіги, мов ті монголо-татари, та здійснюють силові захоплення виробничих об’єктів, земельних ділянок і сільськогосподарської техніки агрохолдингу «Мрія». Чимало селян Тернопільщини вже й так були ошукані Гутою, а тепер – ще й залякані його мордоворотами.

Але місцеві правоохоронці зазвичай лише спостерігають за «беспрєдєлом», який Гути зчинили на теренах їх районів, та не поспішають виконувати накази з області. Цей факт цілком дає підстави припускати ймовірні «кумівські» зв’язки або інші договорняки Васильківського агромагната з певними людьми в правоохоронних органах, особливо – у його рідному, Гуситянському районі. Бо ж як тільки агресивні гутівські тітушки з автоматами зайшли на чужу територію і завітали з гастролями у Вінницьку область – тамтешня поліція оперативно зреагувала, накрила бандитів і порушила кримінальне провадження за статтею «погроза вбивством». Інцидент стався 12 вересня, про це повідомляє Обозреватель з посиланням на ресурс «Моя Вінниця».

Тітушки Гути та інші наближені і підставні особи (всього – понад три десятка людей) приїхали під Вінницю машинами, одна з яких виявилася повною нарізної та мисливської зброї. Намагалися силовими методами перешкодити вивезенню судовими виконавцями мріївської сільгосптехніки, яку ж самі викрали з Хоросткова та переховували на території іншої області більше року. 

Доки триватиме «беспрєдєл», і доки Гута роздаватиме бандитам в руки зброю для віджиму майна вже не своєї «Мрії», ніхто точно сказати не може. Рішення судів, Міністерства юстиції, НАБУ та інших правоохоронних органів ця олігархічна агро-династія попросту не виконує. Закрадаються підозри, що навіть після того, як поліція пов’язала одну групу гутівської тітушні, він найме собі іншу, адже може собі це дозволити, маючи в кишені понад мільярд вкрадених у європейських інвесторів «зелених».

Читайте також: Поліція назвала вибух у лондонському метро терористичним нападом
Читайте також: У Києві на паркінгу біля залізничного вокзалу виявлено гранату