Суспільство
14 серпня 2017
За новим Трудовим кодексом працівника можуть звільнити без попередження, – Волинець
Роботодавець зможе звільняти працівника без попередження. Наприклад, якщо йому стане відомо, що людина не зробила щеплення, це може бути приводом для звільнення працівника.
news-image

За новим проектом Трудового кодексу України профспілки не зможуть захищати людину у разі її звільнення. Адже у ньому, фактично, профспілки не мають таких повноважень.

Про це сказав голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

«Ніхто не працював із незалежними профспілками. Проект Трудового кодексу до другого читання розглядався непублічно, у якомусь підпіллі. Пропозиції незалежних профспілок, громадськості і народних депутатів не були враховані», – розповів Волинець.

Він додав: 

«Можливо, старі, «кишенькові» профспілки брали участь в обговоренні. Тому вони підтримують новий проект Трудового кодексу, адже розкрадають кошти соціального страхування та служать роботодавцям».

Також він розповів про те, що профспілки не зможуть захищати людину у разі її звільнення.

«Профспілки не зможуть захищати людину у разі її звільнення. За новим проектом Трудового кодексу, фактично, немає таких механізмів. Роботодавець зможе звільняти працівника без попередження. Наприклад, якщо йому стане відомо, що людина не зробила щеплення, це може бути приводом для звільнення працівника», – прокоментував він.

Читайте також:Президент України вже вісім разів порушив Конституцію, - Микола Катеринчук

Читайте також:Опоблок вимагає звільнити чиновника, який запровадив  навчання першокласників  в херсонських школах українською мовою