Світ
10 серпня 2017
Австрія посилює контроль на кордонах через нелегальних мігрантів
Сили поліції і армії посилюють контроль над східними і південними кордонами, на яких збільшилася кількість випадків нелегального перетину кордону мігрантами.
news-image

Австрія посилює контроль на кордонах через нелегальних мігрантів. Про це повідомляє міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка, передає «Є!» з посиланням на 112 канал.

За словами Соботка, у зв'язку зі зростанням кількості нелегальних мігрантів Австрія посилює контроль над кордонами з чотирма країнами. 

За попередньою інформацією, сили поліції і армії посилюють контроль над східними і південними кордонами, на яких збільшилася кількість випадків нелегального перетину кордону мігрантами.

Також відомо про те, що заходи посиленого контролю будуть діяти на прикордонних пунктах на кордоні з Угорщиною, Словенією, Італією та Словаччиною.

Крім того, міністр пояснив, заходи посиленого контролю є абсолютно необхідними, так як на кордонах з цими країнами перехоплена величезна кількість незаконних мігрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що країни Європейського Союзу почали процедуру повернення у Грецію мігрантів, які прибували через її територію до Європи. Причиною для цього стало те, що у відповідності з існуючими правилами, подавати заяву на отримання притулку мігранти повинні в тій країні, через яку вони в'їхали в ЄС. Таких людей, за даними грецьких відомств, понад 400.