Події
1 серпня 2017
НАБУ та САП затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні
Внаслідок дій посадовця державі було завдано збитків на загальну суму 13 мільйонів гривень.
news-image

1 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні (КУ «Запорізька обласна лікарня» Запорізької обласної ради), передає «Є!» із посиланням на прес-службу НАБУ.

Посадовця затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»); ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України.

"За версією слідства, затриманий у змові з іншими службовими особами лікарні та ТОВ у 2012 році організував проведення незаконної процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету (бюджетна програма «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров’я»).

В результаті для потреб очолюваного ним комунального медичного закладу за бюджетні кошти було придбано 26 одиниць легкових спеціальних (санітарних) автомобілів, комплектація та технічні параметри яких не відповідали вимогам стандартів України, і експлуатація яких за прямим призначенням була неможливою", - йдеться в повідомленні відомства.

Також, за версією слідства, внаслідок цих дій державі було завдано збитків на загальну суму 13 мільйонів гривень.

На даний час затриманий доставляється до Національного антикорупційного бюро у м. Києві, де йому буде повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.

Читайте також: Поліцейські Грузії відшукали відомого художника, який перед зникненням повідомив, що «йде туди, звідки не повертаються»