Україна
23 липня 2017
Спецпредставник США Курт Волкер назвав конфлікт на Донбасі «гарячою війною»
Представники делегації відвідали відремонтовану школу і Авдіївський коксохімічний завод.
news-image

Спецпредставник США Курт Волкер назвав конфлікт в Донбасі "гарячої війною". Про це він сказав, перебуваючи в прифронтовій Авдіївці, повідомляє прес-служба штабу АТО.

Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

Офіційна делегація Державного департаменту США на чолі з Волкером провела в Авдіївці зустріч з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації і постраждалими жителями міста.

"Я приїхав сюди особисто, щоб ознайомитися з деталями даних подій. Можу сказати - це жахлива трагедія, адже ми знаємо, що Україна - квітучу державу. Наша головна задача - відновити цілісність і суверенітет України. Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока - людські життя ", - сказав Волкер.

Представники делегації відвідали відремонтовану школу і Авдіївський коксохімічний завод.

За словами Волкера, після візиту в Україну він планує провести ряд зустрічей з представниками урядів європейських країн, для того, щоб консолідувати позицію щодо ситуації в зоні АТО з союзниками.

Разом з ним в район проведення АТО прибула надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович, співробітник Держдепартаменту США Лейн Бал, військовий аташе при Посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт та інші посадові особи.

Делегацію з боку ВСУ супроводжували керівник антитерористичної операції генерал-лейтенант Олександр Локота і директор Департаменту військової політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України генерал-майор Анатолій Петренко.

Читайте також: Відомий блогер висловила своє обурення через те, що матері Агєєва дозволили зустрітися з сином в Україні