Політика
4 липня 2017
Представник Адміністрації Президента сказав коли в Україні пройдуть вибори
Вибори, які відбулися в Україні при нинішньому складі ЦВК можна вважати не легітимними лише у тому випадку, якщо вони будуть оскаржені у Конституційному суді України.
news-image

Вибори в Україні відбудуться через 2 роки. І я вам гарантую, що поки почнеться виборча кампанія, парламент швидко мобілізується та перебере склад ЦВК, який і буде легітимним.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Таку думку в ефірі програми  «Vox populi» (20:00 – 20:30 на телеканалі ZIK) висловив журналіст, завідувач Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Володимир Горковенко, відповідаючи на питання чи можуть вибори вважатися легітимними при нинішньому складі ЦВК.

«Розумієте, наша політика така, що поки хтось не клюне в одне місце, коли не запече, тоді наші політики не рухаються. А от вибори в Україні будуть через 2 роки. І я вам гарантую, що поки почнеться виборча кампанія, парламент швидко мобілізується та перебере склад ЦВК, який буде легітимним», – запевнив Володимир Горковенко.

На переконання журналіста, вибори, які відбулися в Україні при нинішньому складі ЦВК можна вважати не легітимними лише у тому випадку,  якщо вони будуть оскаржені у Конституційному суді України.

«Поки що подібних звернень до Конституційного суду немає. Можливо, такі звернення будуть тоді, коли парламент остаточно внесе зміни до Конституції, які дозволять звичайним українцям подавати скарги до Конституційного суду, то чому б і ні. Але зараз, процедура дещо ускладнена. Суб’єктами подання можуть бути хіба що депутати, Президент чи Верховний суд України. Тож якщо така норма з’явиться, то можливо і подадуть, хто ж його знає», – додав завідувач Головного департаменту інформаційної політики АП.

 

Читайте також: Міністр оборони США зробив гучну заяву про Путіна