Суспільство
29 травня 2017
«Розбив намет та обматюкав»: у Лисичанську депутат від «Самопомочі» напав на жінок-активісток від «Опоблоку»
Прес-служба Опозиційного блоку стверджує, що в Лисичанську скоєно вже четвертий протягом місяця напад на активістів.
news-image

У прес-службі Опозиційного блоку стверджують, що в Лисичанську скоєно вже четвертий протягом місяця напад на учасників Всеукраїнської акції зі збору підписів під вимогами Опозиційного блоку, передає «Є!»

Як стверджує прес-служба, напад скоїв депутат Лисичанської міської ради від партії «Самопоміч» Павло Кирилов.

«Він прибіг, розбив намет, обматюкав нас, розкидав підписні листи, забрав два пакети з агітаційною продукцією, сів у машину і поїхав», - розповіла Наталія, активіст Опозиційного блоку.

За її словами, дізнавшись про те, що сталося, поліція не зробила нічого для того, щоб знайти і притягнути до відповідальності нападника.

«Ми викликали поліцію, приїхав слідчий, патрульна служба, зафіксували наші свідчення, я написала заяву. Але це вже не перша заява. Напади почалися 3 травня, але я не бачу, щоб поліція прийняла хоч якісь заходи. Протягом місяця написано чотири заяви, але ні на одне міліція не відреагувала, я відчуваю, що розслідування просто не ведеться», - додала жінка.

Нагадаємо, у листівках "Опоблоку", що написані від імені громадян України, зокрема, вимагається: "припинити війну та повернути мир в Україну, забезпечити право говорити і слухати рідною мовою, припинити фальсифікацію історії, забезпечити гідне життя та роботу, зупинити репресіїї та наступ нацизму".
У політисилі стверджують, що вже зібрано понад 200 тис. підписів.

Читайте також: «Зупинити нацизм і захистити російську мову»: в Луганській області в наметах Опоблоку роздають листівки з риторикою 2014 року