Резонанс
12 травня 2017
«За участь у заході тітушкам платили по 600 гривень» - поліція про події 9 травня у Дніпрі
Встановлено 15 осіб, які можуть бути причетні до сутичок під час масових заходів 9 травня.
news-image

Сьогодні заступник начальника ГУНП Олег Грозь провів спільний брифінг з працівниками прокуратури Дніпропетровської області, передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

Олег Грозь повідомив, що встановлено 15 осіб, які можуть бути причетні до сутичок під час масових заходів 9 травня. Зокрема, поліцейські затримали 7 підозрюваних, трьом затриманим повідомлено про підозру за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 350, 294 Кримінального кодексу України.

Відносно 2-х осіб проводяться подальші слідчі дії, ще одному за ч. 2 ст. 296 та ст. 294 Кримінального кодексу України судом м. Дніпра обрано запобіжний захід – тримання під вартою терміном на 60 діб.

П’ятьом підозрюваний обирається міра запобіжного заходу, ще трьом готується оголошення повідомлення про підозру. Всі вони – молоді чоловіки спортивної статури, деякі з них працювали в охоронних структурах міста. Є інформація, що за участь в заході їм платили по 600 гривень. Також серед затриманих є особа, яка фінансувала учасників заворушень. Наразі слідство працює над впізнання всіх учасників сутички, проте головним завданням залишається встановити організатора провокацій.

Правоохоронці звертаються до громадськості, зокрема свідків бійки, повідомляти будь-яку інформацію, яка може допомогти в розслідуванні цих злочинів.

У розслідуванні вказаних кримінальних проваджень задіяно 15 слідчих прокуратури та поліції, ними вже проведено 20 обшуків. 10 осіб визнано потерпілими.

Подальше процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами правопорушень, скоєних під час проведення масових заходів 9 травня у Дніпрі, здійснюється прокуратурою Дніпропетровської області.

Читайте також: Офіцер по поверненню додому із зони АТО прямо на пероні зробив пропозицію коханій (фото)
Читайте також: Хірург «Смайл»: за дев’ять діб в оточенні провів понад ста операцій прямо у криївці